PC2017

Onder begeleiding van de Artistiek Projectleider Sepehr Magsoudi ontwierpen 20 jongeren (uit Amsterdam e.o., Delft, Den Haag en Leeuwarden) outfits voor politici op basis van hun ideeën over mode, politiek en democratie. Het thema wat zij zelf voor deze editie kozen was Be Yourself, Ego en Rainbow. De politici (Eerste- en Tweede  Kamerleden, leden van Provinciale-Staten en gemeenteraadsleden) showden zelf de ontwerpen op de catwalk van de Amsterdam Fashion Week.

Naast een bezoek aan de 2e Kamer, waar de jonge ontwerpers een rondleiding kregen en in gesprek gingen met Kamerleden, gingen de jonge ontwerpers ook langs bij modeontwerper Bas Kosters. Bij hem kregen zij een workshop over het gebruik van een thema en over techniek, kleurcompositie en het uitdrukken van statements. Kosters besprak ook met de jongeren hun eerste schets van hun ontwerp.

Tijdens het project organiseerde Stichting F6 ook een dag ontwerpen, catwalktraining van taekwondo kampioen Samira el Idrissi en een workshop upcycling van Sepehr Magsoudi in De Hallen. Deze dag was gratis toegankelijk voor bezoekende jongeren die ook in debat gingen met aanwezige politici over mode en politiek.

Een jury, onder voorzitterschap van mode designer Monique Collignon en  modeblogger Haily Noa en modeverslaggever Kim Querfurth (TMG), huldigde ontwerpster Narjiss Bakali met de aanmoedigingsprijs.  Zij werd door de jury geprezen om haar originaliteit en uitwerking van haar idee in de Venus symbol dress, een omgedraaid vrouwensymbool, dat de bevrijding van het verkondigen van de ‘vrouwenstem’ uitbeeldde.

Tijdens de Political Catwalk show, met 400 bezoekers, op de Amsterdam FashionWeek werden alle outfits getoond door de politici en voerden 3 jongeren onder begeleiding van danser/choreograaf Thomas Arnold Krikken (ISH Dance Collective) een korte dans op die was geïnspireerd op de uitkomsten van de brainstorm van de PC-deelnemers over politiek, mode en democratie.

Bekijk hieronder een impressie van Political Catwalk 2017 (Frequin film)

 

Deelnemende politici

Michel Rog (Tweede Kamerlid, CDA)
Kirsten van den Hul (Tweede Kamerlid, PvdA)
Suzanne Kröger (Tweede Kamerlid, GroenLinks)
Arda Gerkens (Eerste Kamerlid, SP)
Marja Ruigrok (Gemeenteraad, VVD)
Diederik Boomsma (Gemeenteraadslid, CDA)
Femke Roosma (Gemeenteraadslid, GroenLinks)
Gerolf Bouwmeester (Stadsdeel West, D66)
Ilana Rooderkerk (Stadsdeel West, D66)
Sandra Doevendans (Provinciale Staten Noord-Holland, PvdA)