Editie 2019

Jobert Tremus winnaar Political Catwalk 2019!

foto Pasarella

Jobert Tremus is de winnaar van Political Catwalk 2019. De jury, onder voorzitterschap van Aziz Bekkaoui, prees Jobert om zijn originaliteit en vakmanschap voor de outfit die hij voor Sylvana Simons (Bij1) had gemaakt. “We zijn als geheel team de winnaar”, aldus Jobert tijdens een emotionele uitreiking van zijn prijs!

De derde editie van Political Catwalk was nóg groter, met 2 Fashionshows en met een verbreding in bijvoorbeeld technieken, zoals 3D printen, lasersnijden en virtual fashion.

Ook werkten we dit jaar met een thema, namelijk 100 Jaar Vrouwenkiesrecht! Op basis van dat thema gingen de jonge designers aan de slag om hun ideeën om te zetten in outfits voor de deelnemende politici.

Ditmaal organiseerden wij onze Fashionshow i.s.m. CircL Amsterdam waar we onze eigen Fashionshow hielden. Voor deze editie gingen we op bezoek bij designer Aziz Bekkaoui. Daar inspireerde hij de jonge designers met zijn eigen verhaal, fashion en adviseerde hij de jonge designers bij hun eerste schetsen.

Political Catwalk

Vast onderdeel was een bezoek aan de Tweede Kamer maar dit jaar waren er ook extra activiteiten zoals een bezoek Fashionstatements, in het Amsterdam Museum, en was er een masterclass bij FOAM over hoe je je outfits goed ‘in beeld’ brengt.

Productie en projectleiding was deze editie in handen van FASHIONCLASH.