Blog

Hey, jij daar! Mijn naam is Karima el Bakkali en ik ben deelnemer van dit amazing project genaamd Political Catwalk. Samen met andere jongeren, showen wij 16 juli onze ontwerpen op basis van Politiek en Democratie op Amsterdam FashionWeek 2017. Benieuwd naar ons avontuur? Lees dan mijn blog!

Afgelopen woensdag was het alweer de derde les voor ons. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik hard moest nadenken de hoeveelste les het alweer was; de weken vliegen voorbij! Drie weken geleden startten we nog met niets. Nu staan we bij niemand minder dan de welbekende modeontwerper Bas Kosters op de stoep met onze schetsen.

Wanneer de liftdeuren op de dertiende verdieping opengaan komen we binnen in een Walhalla met … van alles! Het voelt alsof ik als 9-jarige in de Intertoys sta. Mijn hart maakt stiekem een sprongetje van geluk, because this girl LOVES colors. Al moet ik bekennen dat ik bijna 7 dagen in de week zwart draag. Zoals jullie wellicht weten staat Bas Kosters bekend om zijn kleurrijke shows en deze ruimte is zo mogelijk nog kleurrijker. Zeker met ons erbij.

Bas Kosters vertelt eerst over Bas Kosters Studio. Er zit een verhaal achter de kleding die hij showt en ik was behoorlijk onder de indruk van wat hij vertelde. Hij zal de opening op Amsterdam FashionWeek verzorgen. Deze keer wil hij uitdragen, dat wij mensen open minded moeten zijn. Er gebeurt op dit moment veel in de wereld zegt hij. We moeten volgens hem geen vooroordelen over elkaar hebben en elkaar neutraal ontmoeten, de hand vervolgens schudden en elkaar leren kennen. Bas zegt: “Tegenwoordig hebben wij al een mening klaar voordat wij elkaar de hand geschud hebben.” Ik vond dit heel mooi en ben zelf erg nieuwsgierig geworden naar zijn show. Hij geeft ons ook tips dat we vooral moeten maken wat wij mooi vinden. Hij eindigt met een mooie zin waar ik nog snel een aantekening van maak. “Als je weet wie je bent en wat je wilt dan weet je ook wat je wilt maken voor de politicus.”

Nadat Bas klaar is met het eerste deel, gaan we door met het tweede spannendste gedeelte voor ons. Het was de bedoeling dat we allemaal onze schetsen aan de hand van een korte pitch beschrijven. Twintig pitches en een hoop blaadjes met schetsen later ligt het eindresultaat op tafel. Onze collectie die wij gaan showen op de grote dag! We maken nog een groepsselfie en krijgen tot slot een rondleiding in het atelier van Bas. We zien onder andere hoe hard zijn medewerkers aan het naaien zijn. Dit staat voor ons vanaf volgende week op de agenda. Naald en draad wordt dan ons beste vriend.

P.S mijn vriend de paspop die ik in het atelier heb ontmoet is inmiddels al 16 weken zwanger. Hoe leuk? En oh ja! Ook ik was lekker in een kleurrijke mood gekleed.

Karima’s ontwerp voor gemeenteraadslid Diederik Boomsma (CDA) dat hem ‘vleugels’ gaf.